MUSIIKKI ARJEN APUNA

MUSIIKKI ARJEN APUNA

Musiikki on ihmeellinen asia. Se on hienoa, miten paljon sitä pystyykään käyttämään elämässä voimavarana.

Itselläni musiikki on kulkenut vahvasti mukana pitkin elämää. Eri vuosilta löytyy suosikkeja artisteista kappaleisiin ja musiikkimakukin on vuosien varrella kehittynyt. Yksi asia on kuitenkin varma: missään välissä en ole päättänyt luopua musiikista!
Musiikki on voimavarana todella tärkeä elementti omassa elämässäni. Minulla on monta asiaa, joiden kanssa pystyn kuuntelemaan musiikkia ja tuomaan siitä voimaa askareisiini.
Kuten tämä Meillä kotona -sivuston artikkeli osoittaa, niin musiikista on ihmiselle paljon apua. Ainakin kohdat 2., 5. ja 12. pätevät omassakin elämässäni.
Voisinkin nyt vähän tutkia näitä kohtia ja miettiä, miten ne oikein toimivat elämässäni.

Tunteiden säätely musiikin avulla

Silloin tällöin on ollut mieli maassa eikä mikään ole piristänyt. Yleensä olen kuitenkin aina voinut luottaa musiikin parantavaan voimaan. Toki on hetkiä, jolloin edes musiikki ei auta. Hyvin monesti olen siitä kuitenkin saanut voimaa. Kannattaa valita itseään innostavaa musiikkia, josta voisi saada energiaa elämään.

Musiikin teho kielten oppimisessa

Koulussa tykkäsin opiskella kieliä, mutten ollut mitenkään kovin hyvä esimerkiksi kieliopissa. Sain monesti palautetta siitä, että puheeni/tekstini on hyvin ymmärrettävää. Kieliopissa vaan olisi parantamisen varaa.
Olen itse huomannut oppineeni kieliä paremmin kaikkialla muualla kuin koulussa. En kuitenkaan sano, etteikö opiskelu kannattaisi. Oppimista tosin voi tehostaa vaikkapa kuuntelemalla erikielistä musiikkia. Euroviisut harrastuksena ovat opettaneet kieliä monella eri tapaa. Osa kielten oppimisen vaikutuksista on tullut juurikin musiikista.

Eteenpäin arjessa musiikin voimalla

Siivoaminen voi tuntua joskus kamalalta pakkopullalta. Aina ei jaksaisi edes tiskata, saati ripustaa pyykkejä kuivumaan. Musiikki voi auttaa tässäkin.
Itselläni liikkuminen on helpottunut, kun taustalla bassot pauhaavat. Teen hommia paljon mielummin, kun ei tarvitse hiljaisuudessa jynssätä lautaseen pinttyneitä likatahroja tai viikata vaatteita takaisin vaatekaappiin laitettaviksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *